Risktvåan mc


Idag gjorde jag risktvåan för MC under våta förhållanden. Det var blött på banan när vi kom och det fortsatte att regna under tiden vi var där. Det första positiva med detta blev att jag kunde testa mina hojkläder om de håller för regn eller inte. Jag blev inte blöt!! Det andra positiva med regnandet blev att jag inte längre är rädd/ovillig att köra i regn. Det är inte farligt, hojen fixar det och jag fixar det. Det gick lika bra att bromsa och svänga på blöt vägbana som torr.

Kursen höll på i ca fyra timmar och Roman från Halmstad Trafikskola lärde ut många nyttigheter, bla:

  • Kör efter din egen förmåga
  • Håll fartbegränsningen eller lägre
  • Håll blicken långt fram
  • Gå sakta in i en kurva och öka när du kör ut
  • Håll avstånd till framförvarande fordon

Kommentarer