Tjejdag på Falkenbergsbanan 19-05-25

Vilken underbar dag. Bra väder, bara tjejer, min Honda CBF1000 och en härlig motorbana. Kunde inte bli bättre. Det var första gången som jag körde på en motorbana. Jag valde en långsam grupp för att känna mig säker, det var ett bra val. Vi var fem grupper och vi var sist ut. Min grupp började med att träna på en bana med koner som man skulle bromsa efter. Det gick bra. Sen var det vår tur att köra bana. Lite nervös var jag allt men också mycket förväntansfull. Första varven körde jag för att lära känna banan, mig själv och motorcykeln. När jag började känna mig lite mer säker ökande jag farten. Jag ville bli lite bättre för varje varv. Inte släppa gasen, gärna gasa lite mer och genom hela kurvan, in med tårna, håll om cykeln med knäna, titta långt fram - ja, ni förstår :) Det blev fjärilar i magen ett antal gånger när man tror att man har kört in i kurvan för fort men så klarar man den iaf. Till sist kom euforin när jag hade klarat vissa kurvor med bra gas och kurvtagning - då log jag så hjälmen nästan sprack - vilken känsla. Det här ska jag göra nästa år igen!

Kommentarer