(H)jo då så atte.... del 2: Papegojan.

Beslut var taget efter haveriet med frugans CBF och vi rullar från Lelles MC i Uppsala ganska sent på eftermiddagen, en hoj "fattigare". Vi bestämmer oss för att åka söderut och leta upp en camping på vägen. Inget större urval men vi hittar en som vi tycker ser okej ut och bestämmer oss för den. Vi knappar in adressen på navigatorn och glider iväg.

Väl framme blir vi först positivt överraskade. Campingen ligger vackert vid Mälarens strand och i receptionen visas en skylt med mat och att man kan käka fram till 21.00. Dessutom ligger tältplatserna alldeles nere vid strandkanten. Detta är ju kanon! Reser tältet och fixar klart allting. Klockan börjar närma sig halv åtta och hungern gör sig rejält påmind. Knallar i väg upp till receptionen (som även är restaurang) och kikar på menyn. Hamburgare med pommes! Mums!! Här ska frossas!

Nu kommer dock en rejäl besvikelse. Vi beställer mat men en fjunig yngling bakom disken förkunnar att "Pommessen är slut". Ok, säger vi men skulle man kunna få en hamburgare med lite bröd istället, eller något annat alternativ?? Då säger den fjunige bakom disken; "Köket är stängt". "Va? Men ni serverar ju till 21.00 och klockan är bara 19.30??" säger vi med viss irritation i rösten och pekar på skylten som förkunnar att vi har rätt. "Köket är stängt" upprepar papegojan bakom disken. Nu håller det på att rinna över och i ren ilska köper vi ett par korvar som vi kan steka och lite potatissallad. Går sedan tysta med bestämda steg ner till tältet och äter. Där krackelerade auran runt den fint belägna campingen en aning.

För övrigt var campingen som helhet ganska ok men tyvärr var det en aning smutsigt i duscharna och servicehuset var väl inte det trevligaste man sett. Jodåsåatte, vi somnade så småningom in och vaknade hyfsat utvilade dagen efter. Trots en del debakel så var vi överens om att det hade varit en ok vistelse och ganska nöjda började vi packa ihop och lasta våra prylar...

Fortsättning följer......   
Kommentarer