(H)jo då så atte.... del 3: Generatorn

Under tiden vi packar och lastar hojen ringer ett par av våra vänner som är på väg hem från sin semester i Finland. De befinner sig i Nora och vi bestämmer att vi ska träffas i Hjo senare samma dag. Vi ringer ett B&B och lyckas fixa boende för natten. Åker sedan i väg och någon större dramatik infinner sig aldrig på resan. Vi "landar" i Hjo och träffar vårt värdpar som är mycket trevliga och hjälper oss till rätta.

Så småningom dyker våra vänner upp och vi bestämmer att vi ska gå ut och äta på kvällen. Hjo är ett fantastiskt litet samhälle med gammal bebyggelse blandat med nytt. Det är torgfest samma kväll där Drifters spelar upp till dans. Vi hamnar på en asiatisk restaurang på torget och sitter och njuter av maten och den allmänna stämningen. Folkligt och festligt och vädret gör det hela till en fantastisk kväll. Enda smolket i bägaren är när vi kommer hem till vårt B&B strax efter kl 23.00 och det är någon som spelar högt så in i bänken. Det försvinner efter en stund men återkommer vid 01.30 på natten.

Av vårt värdpar får vi reda på att det rör sig om motorburen ungdom i bl.a. A-traktorer som håller på att trakassera Hotell Bellevue för att detta ska gå i konkurs. Efter en del googlande när vi kommit hem visar det sig att det stämmer till största delen och att detta förekommit under en längre period. Tragiskt att dessa ungdomar ska få hålla på att fördärva en annars otroligt charmig liten stad vid Vätterns kant.

Vaknar på morgonen och klämmer i oss en härlig frukost. Tackar vårt värdpar och sedan startar vi sista etappen på hemresan. Det är riktigt varmt och det blir flera stopp på vägen hem som annars flyter på helt odramatiskt.

Jodåsåatte, MC-semestern är slut för denna gången och på måndagen får vi reda på att frugans hoj finns för avhämtning i Hyllinge. Vi hyr ett släp och sticker iväg och hämtar den. Nu står den i garaget med demonterad generator och väntar på att bli reparerad. För som vi skrev i del 1 så var det mycket riktigt generatorn som sabbade vår MC-semester. Fast å andra sidan så hade vi ändå förbannat trevligt.

Charmiga Hjo

Torget i Hjo

Utsikt över Vättern

Torget i Hjo

Drifters spelar upp till dans...

En bränd generator....

Kommentarer