Film: Midway...

Vi har varit på bio och tittat på filmen Midway. För den som kan sin historia om andra världskriget så vet ni att det förmodligen var det viktigaste slaget i Stilla havet mellan USA och Japan. Handlingen i filmen följer i stort sett det som hände runt Midway, och för den som inte känner till något om slaget kan det hela säkert te sig en smula rörigt. Man bör alltså vara lite påläst för att förstå vad det handlar om. För den som vill veta mer finns det information här: Slaget vid Midway - Wikipedia.

Som vanligt när det gäller Hollywoodproduktioner så förkommer en del klyschor och patriotism. Dock inte i ett sådant överflöd att man sitter och retar sig på det. Detta hade annars kunnat bli en faktor som hade sänkt en bra produktion. För en bra produktion är det. Enorma krigsscener som nästan får en att tappa andan, och även om man vet hur det slutar så finns det lite nerv i filmen. Givetvis är den digitala teknikern utnyttjad till max och det är otroligt välgjort om än en aning överdrivet ibland. Skådespeleriet är helt ok och man har lyckats bra att rollbesätta de olika karaktärerna. Woody Harrelson som amiral Chester Nimitz är förmodligen mest minnesvärd men även Dennis Quaid gör en bra insats som vice amiral William "Bull" Halsey.

Eftersom jag är otroligt fascinerad av historia från andra världskriget så ger jag filmen fyra mc-hjälmar av fem möjliga. Den visar helt enkelt upp slaget vid Midway utan krussiduller, och allting är dessutom riktigt snyggt gjort med hjälp av den digitala tekniken. Så är man intresserad av andra världskriget ska man absolut gå och titta på filmen.

Kommentarer