I jakt på MC...

En god vän hade plötsligt fått för sig att han skulle köpa MC. Sagt och gjort, vi började titta på Blocket och han var ganska intresserad av Yamaha XJ900 Diversion. Hittade en till rätt pris i Älvängen som vi körde och tittade på. Det skulle vi aldrig gjort. 40 mil helt i onödan blev det eftersom hojen i det närmaste var ett vrak. Det första säljaren säger är att framhjulet har punktering så det går inte att köra, men om vi kom överens om priset kunde han hämta en kompressor. Grenröret var visst också trasigt kom han på. Sen sade han plötsligt att den inte var besiktigad på fem år. Huh... Körförbud alltså! Vi tittade närmare på hojen som stod i något raddigt uthus. Motorn var rejält ärgad, likaså bakväxeln och det fanns tydligt rostangrepp på svingen. Eftersom hojen stått i fem år hade även ett däckbyte varit nödvändigt. Det tog oss knappt tio minuter att konstatera att annonsen inte visade något av de problem som fanns, och att hojen inte ens var värd hälften av de pengar som säljaren begärde. Dessutom hade en annan snubbe varit där innan oss och tittat, och jag kan förstå om han åkte därifrån fortare än kvickt och utan hoj.

Nämnas bör också att hojen faktiskt såg bra ut i annonsen, men det fotot var givetvis taget någon gång på stenåldern när hojen var ny. Så det var alltså 40 mil åt helvete. Usch vad tråkigt!

Skam den som ger sig, jag hittade en BMW R1100RT på Blocket när vi var på väg hem och lyckades övertala min kompis att vi skulle köra och titta på den. Så i morse bar det iväg till Klippan. Inte lika långt så det kändes lite bättre. Anlände efter ca: 45 minuter och började titta på maskinen och den såg faktiskt riktigt bra ut. Kollade upp en del saker som jag vet kan vara problem på dessa modeller (jag har ju haft en likadan) men vi kunde inte hitta mer än ett fel, och det var att tankmätaren inte funkade. Nåja, inte hela världen till det pris som begärdes så kompisen slog till och grenslade sin nya hoj och så körde vi hemåt. Så nu står den i vårt garage och väntar på att få komma ut och sträcka på benen, och vi får väl hoppas att kompisen blir nöjd.

  
Kompisens hoj längst till vänster.

Kommentarer