Minisemester Bohuslän...

Så har vi varit iväg på en liten kort semester i Bohuslän. Vi bodde på Örns camping strax utanför Kungshamn och det blev en mycket lyckad trip med fantastiska vänner. Vi besökte bl.a. Grebbestad där en mumsig räkmacka slank ner. Ett kort besök i Fjällbacka och sedan vidare till Kungshamn. Sista anhalt blev Smögen och även här råkade en räkmacka hamna på matbordet. Vi hann även med ett besök på en mysig restaurang i Örn som heter Hem till Bengt. Charmig miljö och fantastisk mat.

När vi körde hem valde vi att köra gamla E6/R2 mellan Håby och Ucklum. En härlig sträcka för en vägnörd som mig. Vi stannade till i Uddevalla vid de s.k. Hästepallarna. Detta ansågs tidigare som Sveriges vackraste väg, men epitetet försvann när Vätterleden byggdes och fick ta över titeln. Därefter bar det av igen, och strax söder om Ljungskile stannade vi till vid Sveriges enda K-märkta väg vid Åsen. Härlig liten vägstump som är i originalskick med gatsten sedan 1935. Här finns även en gammal stenbro där Riksväg 2 gick över men som inte är i bruk. 

Äntligen framme och tälten uppsatta.

Hem till Bengt. Supermysig restaurang.

Lite kvällsmat skadar aldrig.

Smögen

Utsikt från "Hästepallarna" vid gamla R2 strax söder om Uddevalla.

Utsikt från "Hästepallarna" vid gamla R2 strax söder om Uddevalla.

Stenbron vid Åsen som i tidigt skede tillhörde Riksväg 2..

Bloggaren själv på väg över stenbron.

Sveriges enda K-märkta väg vid Åsen. Byggd 1901 och stenbelagd 1935.

Kommentarer

 1. Fina vägar som ni kör. Båda vägavsnitten är kanske ett måste för oss vägnördar. :-)
  Åker ni uppåt E4:an så sväng in vid Mjölby och åk denna sträcka: https://kulturinatur.blogspot.com/2011/05/vi-aker-pa-gamla-riksettan.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset Tony! Ska ta och kika på om vi kan hitta den lilla vägstumpen som du länkat till :)

   Radera

Skicka en kommentar