Ducati Multistrada...

Redan namnet känns bra när man säger det. Att sedan motorn heter Testastretta gör inte saken sämre. Motorn har dessutom variabla kamtider som italienarna kallar för Desmodromic. Sist men inte minst har vi ljudet som är helt makalöst. Tja, vad ska man säga?? Assolutamente fantastico!! 

Som ni förstår är jag just nu lite såld på Ducati. Framför allt på deras modell Multistrada. En hoj som jag anser otroligt fräck och som har en sportig approach med 150 hk (1200 cc) och 113 hk (950 cc). Lite av en äventyrshoj men samtidigt en sporthoj, likväl som tourer av rang. Att man kallar den för Multistrada beror på att man även ska kunna ta den ut i terrängen. Tyvärr säger de flesta tester att det inte är så lyckat. Nåja, jag kör kanske fem procent grus så det ska nog kunna funka om jag får för mig att byta. 

Sedan har vi ju min kära hustru. Just nu tror jag att en 950 hade varit perfekt för henne och har lagt på stora charmen för att hon ska falla pladask för denna skönhet. Vi får väl se hur det går, men ekonomin ska ju också klaras av så vi lär väl få köra med våra BMW ett tag till. Molto noioso! 

Glömde jag säga att en Ducati ska vara röd? Den är ju faktiskt från Italien....


Multistrada 1200

Multistrada 950

Kommentarer