Nya hjälmar...

Då var det dags för nya hjälmar. Eller närmare bestämt så är det ny hjälm till mig. Frugan köpte sin för ca: ett är sedan på MC-mässan i Göteborg. Nåja, den får väl räknas som nästan ny. Hennes hjälm är en öppningsbar Nolan N100-5, och mitt nyförvärv är en öppningsbar HJC i90. Anledningen till mitt val är att HJC är en av få tillverkare som kan skaka fram storleken XXXL. Jo, ni läste rätt. Jag är otroligt tjockskallig med oval huvudform och måste därför ha en så stor hjälm. Jag testade Nolans hjälm i XXXL också men den passade inte alls mitt huvud. Jag har även testat en Schubert C3 Pro men inte heller den funkade. Alltså blev det en HJC.  

Just att vi valde öppningsbara hjälmar beror på att vi tröttnade på att alltid behöva ta av glasögonen när man skulle ta på och av hjälmen. Kan tyckas vara ett i-landsproblem, men det är väldigt lätt att glasögonen trillar i marken om man inte har något stabilt ställe att lägga dem på. Detta är nu ett minne blott så nu väntar jag bara på att få testa hjälmen irl.Kommentarer