Minisemester i Gränna...

Första turen på semestern ledde till Gränna. Ett riktigt charmigt litet samhälle vid Vätterns kant. Färden gick via gamla Riksettan hela vägen upp till Jönköping och där fick Vätterleden ta vid. Den anses ju som Sveriges vackraste väg och det är bara att hålla med. Tältning en natt och samkväm med våra goda vänner och restaurangbesök på lördagskvällen. Vädret var toppen så när som på en rejäl åskskur på kvällen. Den försvann dock efter en halvtimme och allt var frid och fröjd igen.


Framme i Gränna och tältet uppsatt. Här var det ungefär 27-28 grader varmt det blev lite samkväm och en och annan pilsner innan vi gick upp till byn. Gränna camping är väldigt trevlig men tyvärr snuskigt dyr. Dessutom hade någon utanför campingen dragit igång ett raveparty, vilket var en rejält störande. En av våra vänner hade vaknat vid 03.30 och då höll man fortfarande på att spela hög musik som hördes över hela byn. Som tur var så hade jag öronproppar så det gick hyfsat bra med sömnen.


Besök på Grennabaren Mac Andrée. God mat och trevligt ställe.


Utsikt över Vättern från Grennabaren Mac Andrée.


Här käkade vi en mumsig frukost på detta otroligt charmiga ställe. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet men det ligger nere vid Gränna hamn, så det är enkelt att hitta om man skulle vilja göra ett besök. Stället fungerade även som vandrarhem.

Kommentarer