Bokstaven P....

Nu undrar ni klart varför jag just använder bokstaven P i rubriken? Jo, den bokstaven symboliserar två problem som skakat världen de senaste två åren. Pandemi och Putin. För ingen lär väl ha missat att vi har ett krig som pågår i Europa. Fruktansvärda scener utspelas i vårt närområde, och hot utfärdas till höger och vänster från en auktoritär galning. Putin har genom sitt vansinniga krig i Ukraina satt hela Europa, ja kanske hela världen, i gungning. I mina ögon går det inte att komma ifrån att hans krig är helt meningslöst. Han kommer nämligen aldrig att komma ifrån kriget med hedern i behåll, eftersom hur det än går är han redan en förlorare. Klarar han att ta Ukraina så förlorar han världens förtroende och Ryssland blir en pariastat. Sanktionerna kommer dessutom att strypa det mesta och Rysslands folk kommer att lida. Klarar han inte att ta Ukraina så kommer han förmodligen att på ett eller annat sätt avlägsnas från makten. Nåja, vi kan bara avvakta och se hur det går.

Vad har då detta med motorcykelkörning att göra? Tja, det beror ju på hur man planerat sina semestrar. När Pandemin slog till var det i stort sett omöjligt att köra på semester i Europa. De flesta länder stängdes ner och att ta sig in i något land var i stort sett omöjligt. Nu är vi åter i en situation som kan sätta käppar i hjulet för semester i Europa, fast lite annorlunda. Vi har diskuterat lite om att köra ner i Polen på semester, men frågan är om man vågar? Med tanke på alla flyktingar och närheten till Ukraina så kanske det är bäst att avstå. Man vet aldrig vad som kan hända. Således lär det nog bli så att mc-körning och semester får hållas inom Sveriges gränser.

Det finns dock ytterligare en brasklapp. Jag var hos läkaren i fredags (4 mars) och fick konstaterat att jag har en rejäl artros i ena tummen. Således blir det operation... igen! Givetvis med en rehab på flera veckor. Nu är bara frågan när operationen ska göras. Alltså kan vi bara vänta och se, och om det vill sig illa så kanske det blir minimalt med körning och semester i år. Nåja, bara att bryta ihop och komma igen. Om det nu går så kommer vi alla fall att försöka ta en runda på TET (Trans Euro Trail). Om det sedan blir något annat står skrivet i stjärnorna.....

Bild från TET sektion 1 september 2021

Kommentarer