Nostalgi...

En god vän till mig hittade en bild på mig och min första MC. En Honda CB 125 K5 -73. En maskin som krävde en del skruvande. Motorerna på dessa behövde ofta en renovering av ventiler/cylinderlopp efter några tusen mil. När de sedan rullat ca: 5000 mil brukade vevlagret "bryta ihop". Hände på min efter att jag sålt den, och även på flera av mina kompisars hojar med samma motor. Det hände även en del andra missöden under min era på denna hoj. Bl.a. "klättrade" jag upp på en bagagelucka på en SAAB. Slog mig rejält men dessbättre inga skador. En annan gång släppte staget som håller främre bromsskölden, vilket renderade i en framhjulslåsning och rejäl vurpa mitt i en trafikerad korsning. Fick motorcykeln över mina ben och kunde inte lyfta den själv, så en snubbe som stod och väntade på andra sidan korsningen fick komma till undsättning. Inga skador den gången heller men egot fick sig en rejäl törn. Nåja, kul hade man men när man var sexton bast var man ju också "odödlig".


Kommentarer