Ny dator...

Jo, ni läste rätt. Eftersom jag går och väntar på operation och dessutom har rejält ont i min vänstra hand så har ju mc-körandet fått stå åt sidan ett bra tag nu, så i stället har jag byggt en ny dator. Den gamla var inne på sitt trettonde levnadsår, så nog var det dags. Eftersom jag jobbar mycket på distans tänkte vi att det fick vara värt pengarna att satsa på något som håller ett tag framöver. 

Sist jag byggde var alltså 2009 och jag kan bara bekräfta att utvecklingen gått framåt. Numera ska man ha datorlådor med sida av glas, en massa ljus och bling-bling och man kan t.o.m. med mjukvara reglera hur det ska lysa i lådan. Jisses! Sedan har vi bildskärmen, en 34" widescreen som är välvd för bästa upplevelse. Hög upplösning som gör att man kan jobba med flera fönster samtidigt. Perfekt för min del som alltid har många aktiva fönster uppe när jag jobbar. Sen är det givetvis häftigt att spela spel när man har hela "spelplanen" i blickfånget. 

Så summa summarum är jag riktigt nöjd, även om det kostade en rejäl slant. Men det kanske man får räkna med när man inte köpt något nytt på tretton år.Kommentarer