Bilstrand eller inte??

Det har i många år varit en het fråga i Laholms kommun om man ska få köra motorfordon på stranden i Mellbystrand och Skummeslövsstrand. Länsstyrelsen fastslog i år att fr.o.m. 24 april 2024 ska det inte längre få förekomma biltrafik på stranden. Jag går inte in på några detaljer men frågan runt körningen har varit i hetluften åtskilliga gånger. De som vill förbjuda bilkörning kallar sig "Strandmiljö Laholm" och de som vill behålla körningen kallar sig "Strand för alla". Laholms kommun är väl i stort sett positiv till bilkörningen och har också flera gånger tagit strid för att den ska fortsätta. Nåja, vi får väl se hur det går och jag tror inte sista ordet är sagt, trots Länsstyrelsens beslut.

Badbryggan i Skummeslöv som byggdes för några år sedan.

Bilstranden i Skummeslöv i sydlig riktning mot Hallandsåsen och Båstad

Kommentarer

 1. Det var en annorlunda upplevelse att kunna och få köra ut på stranden under högsommar då vi några få ggr campade på Lilla Tjärbys camping. Det hände att jag åkte ut på stranden andra årstider då jag var på väg till sonen i Malmö många år efter. Har alltid förundrat att man fick det, men inte mig emot om man får fortsätta med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite udda att man få köra ner på stranden. Personligen berör det mig inte så mycket, eftersom vi sällan är och badar, men tycker ändå att man ska behålla den unika möjligheten. Kanske med vissa begränsningar.
   Lite lustigt att ni campat just i Lilla Tjärby. Vi bor nämligen bara ett par hundra meter från campingen.

   Radera
  2. Familjen vi umgås med hade denna camping som en liten favorit och vi hakade på några gånger. Detta var väl i början på 90-talet.

   Radera
  3. Aha, vi flyttade hit -96 så förmodligen var ni på campingen tidigare.

   Radera

Skicka en kommentar