En favoritöl...

När vi körde hem från MC-semestern i Normandie i somras stannade vi på ett Ibiss-hotel i Belgien strax utanför Charleroi. I baren stod en trevlig man som jag pratade lite med om öl, och särskilt då belgisk öl. Efter en stund rekommenderade han en som han tyckte var väldigt god. Den heter Tripel Karmeliet och jag måste ge honom rätt. En helt fantastisk öl som jag beställde från Systembolaget för någon vecka sedan. Idag fick jag hem beställningen och mina förväntningar var givetvis höga. Var den lika god som jag kom ihåg, eller var det stundens inlevelse som gjorde den så fantastisk?

Jag kunde givetvis inte hålla mig och öppnade en flaska för att smaka. Jo, den var faktiskt så god som jag hade förväntat mig. Fantastisk öl och den tillhör nu en av mina absoluta favoriter tillsammans med Leffe och Chimay. Ni borde alltså kunna gissa nu att jag är ett stort fan av belgisk öl. Det enda man får akta sig för är alkoholhalten. Tripel Karmeliet håller strax över 8% och belgiska öl i allmänhet har hög alkoholhalt, så det är inget för "klena män". 😉


 

 

  

Kommentarer

  1. Trevligt. Kul att testa nya öl.

    SvaraRadera
  2. Visst är det trevligt. Har tidigare gillat vanlig lager men har fått upp ögonen för de belgiska ölsorterna. Väldigt speciella och tillhör ofta gruppen Ale. En annan öl som jag gillar är en mörk lager som heter Grimbergen. Väldigt vanlig i Danmark men i Sverige måste man tyvärr beställa en hel kartong. Det enda jag inte är så förtjust i är IPA, men smaken är ju som baken.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar