Helsingborg - Helsingör...

I helgen har vi och ett par goda vänner varit på en liten utflykt med övernattning i Helsingborg. Givetvis renderade det också i en liten tur över till Helsingör. Vi valde att gå till gamla varvet där man inrett med restauranger och barer. Påminner lite om en gammal saluhall och är riktigt trevligt. God mat serverades i flera av köken och jag valde själv en indisk Butter chicken. Riktigt gott! Därefter bar det ut på byn och vi hamnade på en bar där det fanns en del belgiska ölsorter. Givetvis kunde jag inte låta bli att testa och jag blev inte besviken. St. Bernardus Prior 8 heter ölen och är en ale av trapist-typ. Därefter bar det vidare och i en liten butik hittade jag en rom som jag smakat tidigare och som heter Old Barco. Förmodligen den bästa rom jag druckit. Köpte även en flaska Terra Verde på inrådan av butiksbiträdet. Dock kvarstår Old Barco som den stora favoriten. 

På väg in till gamla varvet i Helsingör.

Inne på gamla varvet.

Inne på gamla varvet.

Test av belgisk trapistöl. Betyg 4 av 5. 

Två goda romsorter inhandalade och provsmakade.

Kommentarer