I väntan på tåget...

Häromdagen tog jag en tur till gamla stationen i Båstad för att se hur det ser ut efter nedläggningen av järnvägen över Hallandsåsen. Sträckan över åsen var förr en stor flaskhals för tågtrafiken, och ibland kunde det även vara problem att komma upp för backarna när höstlöven lagt sig på spåren. Nu är detta ett minne blott, och tågen går numera rakt igenom Hallandsåsen i den omtalade tunneln. Den gamla sträckningen har nu istället blivit cykelbana.

2015 åkte vi från gamla stationen med ångtåg. Detta var ett av de absolut sista tågen som gick över åsen, och givetvis ville vi ta tillfället i akt att få åka i gamla vagnar kopplade till två ånglok som drog det hela. En riktigt trevlig upplevelse med ett stopp på Ängelholms station och sedan tillbaka hela vägen till Laholm. Där vände tåget och gick åter tillbaka till Båstad.

Gamla stationen i Båstad september 2023


Inget tåg i sikte söderifrån...


Inget tåg i sikte norrifrån...


Här kommer lite bilder från 2015 när vi åkte tåget från Båstad - Ängelholm - Laholm - Båstad. Även en lite kortare film när loken backar för att vända i Ängelholm. Har även en film när tåget rullar in i Båstad men tyvärr är den för stor för att läggas in här.

Tåget på väg in till Båstad november 2015


Välkommen! Tag plats...Kommentarer

  1. Kul att se, jag har inte varit upp där sedan tunneln blev klar.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar