Karsefors festplats...

Någon mil utanför Laholm ligger en gammal anrik dansbana som heter Karsefors festplats. Denna har funnits så länge jag kan minnas, och visst har man varit där ett antal gånger på olika evenemang. Om jag minns rätt så hade denna festplats sin storhetstid på sextio, sjuttio och åttiotalet. Många tillställningar och ofta dans till olika orkestrar, både kända och mindre kända. Personligen har jag varit på besök flera gånger under framförallt åttiotalet. Under en period brukade rockfestivaler arrangeras en gång om året och då var det drag under galoscherna.

Idag verkar dock festplatsen inte lika aktiv, men ett och annat evenemang tycks äga rum. Hur många besökare man brukar ha vågar jag dock inte svara på eftersom jag inte varit där på många år. Rent generellt verkar det som just sådana här platser har ganska dålig dragningskraft numera. Kan tyckas lite tråkigt eftersom det var riktigt kul när det begav sig.

  
Dags att köpa entrébiljett...
   
Nu knallar vi ner mot dansbanan..

"Stora" scenen. Här såg jag bl.a. Roffe Wikström på åttiotalet...

Stora dansbanan. Idag inbyggd men förr öppen ut.

Uteservering till höger.

Bra att ha en lördagskväll... Verkar dock inte ha kommit till användning denna gången.

Kommentarer

  1. Svar
    1. Om du har vägarna förbi så ligger Lagans damm och valsar bara ett par hundra meter från festplatsen. Också värt ett besök när man ändå är där, och har man tur är valsarna öppna (de var det igår). För att hitta till festplatsen kan du bara söka på "Karsefors festplats" på Google maps och då kommer du lätt att hitta dammen också. Lite om dammen: https://listitsweden.se/presentation/forsasondan-i-karsefors/

      Radera

Skicka en kommentar