Belgisk julöl...

Idag är det en månad kvar till jul, och vad passar inte bättre då än att testa en belgisk julöl? Jag fick tag på en med ett namn som jag inte ens kan uttala: Abbaye D'Aulne. Det är en Ale tillverkad av Brasserie de l’Abbaye d’Aulne i sydvästra Belgien och som tillhör kategorin tripel. Alkoholhalten är 9% och det får ansens som en ganska stark öl. Till att börja med luktar den ganska sött och man får en svag förnimmelse av svensk svagdricka. Smaken är mycket riktigt söt, men det finns en touch av beska och brännt socker som tar över efter hand och som gör den ganska karakteristisk. Här får jag nog säga att den passar allra bäst att dricka till mat. Jag gillar ölen och betyget blir "mycket bra" men saknar det där lilla, lilla extra för att nå den riktiga toppen. En sak som jag personligen tycker generar extra pluspoäng är flaskan. Riktigt snygg. Kommentarer