Trappistes Rochefort...

Dags igen för en belgisk öl. Denna gången hade jag tur att Systembolaget på Hallarna i Halmstad hade ett tillfälligt sortiment av bl.a. belgiska öl. Valet föll på en Trappistöl som har fått mycket beröm på många ställen. Den heter Trappistes Rochefort 10 och är en ale av typen quadrupel. Smaken är en aning söt med en svag touch av mörk choklad samt en aning bränt socker. Inte mycket bitterhet och trots att alkoholhalten är 11,3% känns den knappt förutom lite i efterhand. Ölet bryggs av L'abbaye Notre-Dame de Saint-Remy à Rochefort i Belgien, och jag är imponerad av hur man lyckats få till ett så gott öl trots den höga alkoholhalten. Betyget blir helt enkelt "Top notch" och jag måste säga att det tillhör en av de bästa öl jag druckit på mycket länge.

Jag fick även tag i ett holländskt Trappistöl, men det tar vi nästa gång....


 

Kommentarer

Skicka en kommentar