Ett sorgligt öde...

Laura Branigan var en stor amerikansk sångerska på åttiotalet. Hon hade enorma hits med Gloria, Self control, Spanish Eddie o.s.v. Jag var diskjockey första halvan av åttiotalet och spelade ofta hennes låtar som då renderade i ett fullproppat dansgolv. Då undrar ni givetvis vad som hände med Laura? Det har ju varit helt tyst? 

På nittiotalet gick hon igenom en kris då hennes man fick cancer och dog 1996. Därför var hon borta från scenen en längre period. Hon försökte sig på en comeback i början på 2000-talet, men fick ingen större uppmärksamhet. 2004 dog hon själv p.g.a. av en pulsåder som brast i hjärnan. Hon var endast 52 år gammal. Hennes far och farfar hade dessutom dött av samma orsak. Ett tragiskt och sorgligt öde för en artsit med en fantastsik röst och karisma. 

Kuriosa: Härom kvällen satt vi hos ett par goda vänner och streamade filmer från YT med musik från åttiotalet och då dyker Laura Branigan upp, och helt plötsligt ser jag att hon hade en del likheter med min fru när vi träffades 1988 (frugan har faktiskt bekräftat likheten). Samma mörka hår och frisyr, och i stort sett samma ögonbryn. Så visst fanns det tydliga likheter i vissa lägen. Nostalgi så klart men som så småningom övergick till ett väldigt sorgligt öde för Branigan. Nedan en bild på Branigan samt en video på en av mina favoriter "Self control". Vila i frid Laura Branigan.
Kommentarer

  1. Jo Laura Branigan minns jag. Sorgligt ödé. Jag kan numera tycka att 80-talshitsen växer hos mig på senare år. God Jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var ett tragiskt öde. Visst finns det många guldkorn från åttiotalet. Idag har jag väldigt svårt att hänga med musikvärlden. Kanske för mycket utbud. God Jul till dig och din familj 😍

      Radera

Skicka en kommentar