BMW... del 3

När vi kommit in till Bendt bil så hittade jag en BMW 525i kombi som jag gillade. Tyvärr höll frugan inte alls med efter en kort provkörning. Istället gick hon och dottern bara iväg och tittade på bilar som stod ute på baksidan av bilhallen. Jag fick vackert hänga på och se vad som fanns. Helt plöstsligt hojtar frugan till och vill att jag ska komma. Jag går dit och kollar och nu hade hon hittat en BMW 325 diesel -09. Hmmm.... En 3-serie?? Det är ju en mindre bil än 525:an. Ska vi verkligen ha det? Men frugan stod på sig och ville provköra. Så det blev en tur på ett par mil, och jag måste säga att det var en riktigt kul bil att köra. Både jag, frugan och dottern föll faktiskt pladask. Tycker t.o.m. att det var den roligaste bil jag kört sedan vi hade en Golf GTI i slutet på åttiotalet. Det var alltså bara att knata in till försäljaren och göra affär. Volvon togs om hand av Bendt och vi var nu ägare till en 325 diesel med 13 000 mil på mätaren och endast en ägare. Bilen gick otroligt bra och vi var supernöjda. Bilen krånglade i stort sett aldrig mer än lite småsaker som termostat och några andra smådetaljer som jag inte kommer ihåg. 

Nu kommer vi däremot till ett sorgligt kapitel i vår BMW-historia. Frugan hade börjat jobba i Våxtorp och det fanns inga bussar som passsade. Vi beslutade oss därför för att köpa en andra bil. I mars 2014 siktade vi in oss på en liten billig BMW som kallades 316 ti Compact. Vi köpte den av ett ungt par i Malmö som jag anser blåste oss rejält. Det var så många dolda fel på bilen att jag inte orkar rada upp alla här. Bilen stod nästan mer på verkstad än vad vi körde med den. Ett sorgebarn som gjorde att man nästan tappade tilltron till BMW:s rykte som premiummärke. Efter något år sålde vi bilen och frugan fick köra med vår 325 och jag åkte buss till jobbet. Nu hade vi alltså bara 325:an kvar och den skulle rulla många mil innan det skedde en olycka som gjorde oss en aning sorgsna.... Mer om det i nästa del.

Vår trogna och fantastiskt roliga 325 diesel

316 ti Compact. En riktigt usel bil långtifrån "premiumkänsla".

Kommentarer