BMW... del 4

Efter vårt olyckliga köp av den lilla 316 ti så hade vi nu bara vår 325 diesel kvar. Här hade vi dock fått en bil som verkligen levde upp till BMW:s goda rykte. Den rullade på och trots att den hade en stor tre liters sexcylindrig motor med 197 hk så var den hyfsat billig att köra. Oftast låg den på ca: 0,75 l/mil och det får verkligen anses som godkänt. Verkstadsbesöken var få och oftast var det bara slitdelar som behövde bytas. Åren gick och varje gång vi pratade om att byta bil så kom vi fram till att det var lika bra att behålla 325:an. Den var ju både kul och pålitlig. 

Men, efter ca: 10 år så hände det som inte fick hända. Dottern hade köpt en bil som hade ett missljud och vi hade lånat den för att se om jag kunde lokalisera ljudet. Samtidigt hade hon vår bil att köra med. En dag ringer hon och är helt förstörd. Hon hade blivit påkörd av en lastbil. Tack och lov klarade hon sig utan fysiska skador men var väldigt chockad. Efter några korta turer med föräkringsbolaget så togs beslutet att bilen skulle skrotas. Detta var givetvis väldigt tråkigt eftersom bilen hade rullat tio år i vår ägo och strax över 32 000 mil utan problem. Den var ju dessutom fortfarande kul att köra. Eftersom vi samtidigt hade bestämt oss för att sälja motorcyklarna inom kort blev det lite panik att få tag på en annan bil. Detta blev dock inte riktigt som vi hade tänkt oss. Mer om det i nästa del...

Inte så kul att ha en lastbilsfront i sidofönstret..Skadan ser inte så farlig ut men man beslöt att skrota bilen

 

Kommentarer

  1. Den där krocken ser ut som den skulle kunnat sluta mycket värre,

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch ja! Lastbilen skulle byta fil från vänster till höger och såg inte dottern. Han slår i vänster bakhjul och bilen "flippar" 90 grader. Hon fick en åktur på ca: 10 meter på tvären. Förmodligen den låga hastigheten som räddade henne.

      Radera

Skicka en kommentar