BMW:s iDrive-skärm...

Många hävdar att BMW ska vara ett s.k. "premiummärke", men ibland monterar man saker som verkar vara allt annat än "premium". Skärmen som tillhör iDrive-systemet är ett exempel. Man har lagt på ett antireflex-skydd på skärmen, och detta har en otrolig förmåga att inte hålla måttet. Det blir fula märken och repor även om man hanterar den försiktigt. Det stör egentligen inte funktionen nämnvärt, men det ser för jävligt ut i vissa lägen. Att byta skärmen är inte lönt eftersom felet förmodligen återkommer, och dessutom kostar den en rejäl slant.

Hur gör man då? Givetvis ut på nätet och letar info (finns mängder) och hittar ett lämpligt sätt att fixa problemet. För min del föll valet på mjuk bommulstrasa, tandkräm och sprit. Att plocka ut skärmen tar max tio minuter och sedan är det bara att börja gnugga. Mjuka fina rörelser utan mycket tryck samt en stor portion tålamod. Efter ca: en timme fick jag bort antireflexfilmen och sedan var det bara att montera tillbaka skärmen. Resultatet blev kanon och jag är supernöjd. Funkar det utan antireflex? Jodå, jag märker ärligt talat ingen skillnad. (PS. Jo, jag ska byta startknappen också)

Slutresulatet som jag blev väldigt nöjd med.

Så här såg det ut innan.Kommentarer

 1. Exakt samma problem på Sony digitalkameror med touchdisplay, i vart fall på några år äldre modeller. Såg för jäkligt ut när de var avstängda.
  Du fick till en fin display. Startknappen, möjligen har förre ägaren haft lite för oklippta naglar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det blev riktigt bra men tog en stund att fixa. Förstår inte vad det är för material man lägger på skärmarna. Riktigt uselt! Tur att jag inte har långa naglar ;)

   Radera

Skicka en kommentar