Bilrekond...

I slutet på åttiotalet startade jag en egen firma med bilrekonditionering. Huvudkategorin av kunder då var bilfirmor men på den tiden var det samtidigt ganska ovanligt att företagen lämnade bort bilar för att få dem iordningställda för försäljning. Allt gick bra i några år och jag hade en bra lokal dit även en del privata kunder hittade. Dessvärre dog det ut alltmer och till sist var jag tvungen att ge upp. 

Idag är läget något helt annat och det är "nerlusat" med firmor som rekondar bilar överallt. Enbart i Laholm finns det minst fyra firmor som fixar till din bil. I Halmstad vet jag inte men jag skulle gissa på minst ett tiotal.

Däremot går aldrig ränderna ur mig och jag vårdar alltid vår bil enligt konstens alla regler. Det värsta jag vet är att komma in i en bil som är duktigt skitig, med en massa skräp slängt överallt och som "pricken över i" luktar cigarettrök. Tack och lov går det att få bort det mesta samt även cigarettröken, men det är ett riktigt besvärligt jobb. Nåja, själv skulle jag aldrig få för mig att skräpa ner i bilen eller röka i den, men det är min åsikt. Jag brukar nämligen alltid fråga mig själv, att om du har en skitig, kletig, äcklig och stinkande bil, hur ser det då ut hemma hos dig?

Bilen har fått lite kärlek

 

Kommentarer

 1. Jag kan väl inte säga att vi har en skitig bil invändigt, men nu när vi inte bor i hus längre blir det än svårare att sköta bilen både in- och utvändigt. En period under 1978 iordningställde jag alla nya Fordar från fabrik på Fordåterförsäljaren i Borås. Det var intressant att kolla mer ingående på nya Granador, Capri, m.m.
  Blev erbjuden att börja på Ford med att rekonda inbytta beg bilar, men tackade nej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan förstå att det är lite omständigare när man flyttat till lägenhet. Då måste man ju ta sig till en tvättautomat, vilket genast blir "bökigare". När det gäller riktigt skitiga bilar så var det tack och lov ganska ovanligt att man stötte på sådana.
   Intressant att du på snudd kom in på samma bana. Egentligen ett ganska slitigt jobb men ibland var det kul när arbetet skapade ett riktigt bra resultat. Då var man nöjd!

   Radera

Skicka en kommentar