BMW... del 6

En dag när jag skulle hämta 335:an hos vår mekaniker så frågar han lite försiktigt om vi tänkt byta bil. Han skulle nämligen sälja sin 530 diesel -10 eftersom han själv bytt tilll en 750 diesel. 530:an hade bara gått 12 800 mil och haft en ägare innan vår mekaniker. Han hade dessutom haft den sedan 2012. Det gick väldigt snabbt att bestämma sig. Vi ville, och behövde dock bli av med 335:an, så ut med annons på Blocket och tänkte att nu får vi vänta ett bra tag. Pyttsan! Dagen efter vi satte ut annonsen kom en kille och köpte bilen. Vi fick dessutom mer för den än vad vi gav. Inte illa men trots allt en förlustaffär p.g.a. alla pengar vi lagt på reparationer.

Nu var det bara att ge sig iväg till vår mekaniker och hosta upp lite cash. Affären fixades och en fullservice ingick, samt även sommarhjul. Efter första turen var det bara att konstatera att detta var något helt annat än våra gamla 3-modeller. Här var det mer som att "segla" fram med ett skepp och komforten hade tagit över istället för sportigheten i treorna. Dessutom är denna bilen fullspäckad med utrustning. Något som kan nämnas är luftfjädring bak, svängande bakhjul, head up display, mörkerkamera och adaptiv farthållare. Det finns mycket mer men orkar inte ta upp allt här. 

Nu har vi haft bilen ett par veckor och både jag och frugan är supernöjda. Bekvämaste bil vi haft och dessutom billigare i drift än våra gamla treor. Det vi nu hoppas på är att den håller bättre än vad vår förra bil gjorde. Nåja, det kan bara framtiden utvisa. 

Så där, då är jag i mål med historien om alla våra BMW, och därmed saknas bara mitt omdöme om bilarna, och BMW i allmänhet, men det tar jag i nästa del...


Trevlig interiör, men jisses med knappar...    

Kommentarer

  1. Hoppas du blir nöjd med denna och får många sköna mil. Kul att läsa om dina bilars positiva och negativa egenskaper.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tony! Kul att det uppskattas 😊

      Radera

Skicka en kommentar