BMW... sammanfattning

Som ni nu säkert förstått är jag väldigt förtjust i BMW och det har ju blivit några genom åren. Varför jag fastnade för just det märket beror på lite olika faktorer. Körgädje och känsla är väl de huvudsakliga argumenten. Men, hur är de då att äga? Som ni säkert märkt så har vi köpt begagnade bilar och då är det ju alltid ett lotteri. Ibland bra, ibland sämre. Det som måste tilläggas är att BMW haft en del kvalitétsproblem. Man har haft mycket bekymmer med kamkedjor som går av på flera modeller. Spridare som går sönder på framförallt bensinmodellerna. Dåliga svänghjul på fyrcylindriga dieslar. Givetvis finns det mer som kan krångla men detta är de dyraste sakerna att åtgärda. En annan nackdel är det höga priset, fast å andra sidan kostar ju en Volvo nästan lika mycket idag.

Fördelarna då? Tja, som jag skrev i början så är det framförallt körglädjen och känslan. Kanske är man fåfängd eftersom vi råkat ut för två bilar som varit urusla. Framförallt 316 ti och 335 d. Dessa två krånglade i stort sett hela tiden och levde inte alls upp till BMW:s rykte som premiumbil. De andra tre funkade däremot, i stort sett utan några problem alls. Visst var alla begagnade men samtidigt finns det andra begagnade bilar som säkert hade hållit ihop bättre. Idag är framförallt japanska och koreanska bilar otroligt bra och har alltid högt betyg i kvalitét och ägandeskap. BMW däremot har lite sämre rykte men kanske är de på väg att förbättra sig? Tyvärr kostar en ny BMW, oavsett modell en rejäl slant och frågan är om det är värt de extra pengarna? Personligen håller jag mig till begagnade p.g.a. priserna, men samtidigt har jag fått bita i det sura äpplet p.g.a. att de varit just begagnade. Hur var det då med epitetet premium? Tja, i mina ögon får man nog förbättra kvalitén en del om man ska behålla den titeln.
 

Kommentarer

  1. Kul med dina inlägg om just BMW. Ett bilmärke jag aldrig ägt eller kört. Vad jag förstått hade ju många av dina bilar gått en del mil när du köpte dem. Så jag vet inte om något annat bilmärke hade varit mer problemfria. Vi sa under några år när vi köpte bilar som redan gått ca 8000-9000 mil att samma reparationer eller att byta samma slitdelar på vår "nya" begagnade bilen efter något år som den vi haft innan. Som ex. kamrem, vattenpump, bromsskivor eller elektronik som strulade när det blev mer vanligt i bilarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du uppsakattar inläggen!! Som du skriver så hade kanske andra bilar också krånglat. Det jag däremot reagerat mot är att BMW sedan (ungefär) 2008 och flera år framåt haft en hel del kvalitétsproblem med framförallt fyrcylindriga motorer. Både bensin och diesel. Vi har ju precis som du nämner köpt en del med höga mil och då ökar ju givetvis risken. Får i alla fall hoppas att den vi har nu kommer att hålla ett bra tag.

      Radera

Skicka en kommentar