Korkat???

Som de flesta säkert märkt så har bl.a. mjölkpaket och PET-flaskor sedan en tid tillbaka fått en kork som sitter kvar när man skruvat av den. Åsikterna om detta har varit många och en majoritet tycker det är korkat. Personligen är jag benägen att hålla med och det första jag gör, framförallt på mjölkpaketen, är att klippa med sax så att korken lossnar. Den är ju för sjutton bara i vägen och man spiller väldigt lätt när man ska hälla upp. Även om man lärt sig att "inte gråta över spilld mjölk" så känns det bara besvärligt. PET-flaskorna är lite mer förskonade eftersom de har en lång hals som gör att korken inte är lika mycket i vägen.

Nu ska vi dock inte lägga allt för stor skuld på Arla och andra som anammat det nya fenomenet med fasta korken. EU har nämligen lagstiftat att alla förpackningar upp till tre liter måste ha en kork som sitter fast fr.o.m. 2024. Så nu är vi tillbaka till det där med politik och framförallt EU. Varför i hela friden ska detta vara bra? Jag tror faktiskt att folk har vett att slänga sina flaskor med korken på utan att EU ska bestämma det. Kanske har jag fel men hur som helst så tycker jag personligen att lagen är korkad.

Korkad kork? Bild från tidningen Land.


Kommentarer

  1. Visst är det korkat. Även om jag kanske inte rutinmässigt klipper lös korken så händer det ibland att jag drar bort den då den känns extra bångstyrig. Numera skall man dessutom (om jag läser rätt) sortera plastkorken i plastförpackningar och dryckeskartongen i pappersförpackningar, alltså måste man ändå dra bort korken. Så visst är det korkat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jisses! Ibland undrar man om politikerna i Bryssel har för lite att göra ;)

      Radera

Skicka en kommentar