Förödelsen...

Nu har maskinerna satt sina klor i gamla Hällebäckshus. Jag har skrivit om detta tidigare och det var i detta hus jag hade mitt första egna boende. Givetvis är det alltid trevligt när något nytt kommer på plats så länge man gör det på ett snyggt sätt. Det som jag är irriterad över är hur kommunala Laholmshem hanterat hela historien med just detta huset. Det finns nämligen äldre hus i samma område som man renoverat och som är betydligt mer anskrämliga. Av någon anledning fick den tidigare ledningen på Laholmshem för sig att just detta hus var i så dåligt skick att de måste rivas. Därför slutade man underhålla byggnaden och förfallet tilltog. Bra sätt att få sin vilja igenom.

Den byggherre som byggde huset på sextiotalet hade en helt annan åsikt om byggnadens skick men det hjälpte inte. Huset skulle bort. Inget snack! I min värld hade jag hellre sett att något av de andra husen, som är betydligt fulare, hade rivits och gjort plats för något trevligare. Men så är det när tjänstemän utan ansvar får bestämma. Dessutom har just den vid tillfället besstämmande chefen slutat för ett bra tag sedan, så ansvaret lades över på någon annan. 

Min bror har tagit ett par bilder (nedan) och jag kommer själv att besöka platsen och ta några "shots" om ett par dagar. 

Kommentarer