Polermaskiner...

Eftersom jag gillar att hålla ordning på min bil så köpte jag en roterande polermaskin på Biltema för något år sedan som heter PM 75R. En liten billig maskin som jag tänkte skulle räcka för mina behov. Kanske var jag lite överoptimistisk när jag valde en av de mindre och billigaste maskinerna. 499 kr för en polermaskin är ju väldigt billigt. Nu var denna avsedd för polertrissor på 75 mm, men jag tänkte att det går säkert att köra med 150 mm också, vilket jag normalt brukar göra. Köpte en extra stödrondell på 125 mm och några trissor på 150 mm. Bytte stödrondell, testade att polera och det funkade hyfsat. Men, maskinen blir så in i bänken varm så jag kopplade faktiskt ur sladden ur eluttaget med jämna mellanrum. Kanske inte optimalt när man ska polera en hel bil.

Då bestämde jag mig för att köpa en något kraftigare maskin och nu blev det en Titan TDA15 från Waxdog. Har haft koll på Youtube-kanalen Scandinavian Detailing en längre period och kontaktade honom för råd, och han hävdar att just Titan är bra maskiner till väldigt bra pris. Beställde maskinen och fick den i går. TDA15 är en oscillerande/roterande maskin, även kallad free spinning maskin, vilket jag aldrig testat tidigare. Ska bli väldigt spännande att se hur det fungerar jämfört med en enbart roterande. 

Tyvärr har min artros slagit till med full kraft i högerhanden så just nu gör jag allt för att hålla den i viloläge. Därför återkommer jag med ett litet test och resultat när det lugnat ner sig så att man kan köra några varv med den nya maskinen.

Titan TDA15


Biltemas PM 75R

Kommentarer

  1. Det ser ju väldigt smidigt ut med de där polermaskinerna. Jag får dåligt samvete för hur dåligt jag/vi sköter vår bil numera. Att göra det själv är så mycket svårare nu när vi bor i lägenhet. Jag ser från köksfönstret ett nyöppnat "Car Spa", jag funderar starkt på att ge dem en chans.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår att det är lite krångligt när man bor i lägenhet, men som du skriver så kan man ju lämna iväg för rengörning. Brukar inte vara så våldsamt dyrt om man inte ska lägga på någon form av lackskydd. Vi har egentligen inte så väldigt bra garage för ändamålet men man får hålla på att krångla lite så funkar det.

      Radera

Skicka en kommentar